vineri, 13 ianuarie 2012

Mofturi la mancare

   Când piticul meu era mai mic mânca orice! Nu avea voie orice pentru că imediat se deranja la  burtică, dar mânca orice.

   Pe la 11 luni am vrut să îi schimbăm mâncarea, până atunci Royal Canin gastrointestinal. Am căutat informații despre mâncarea pentru câini, care-i bună care nu, și ne-am hotărât să încercăm Acana, o mâncare destul de bine cotată. Am căutat să cumpărăm vrac 1-2 kg să vedem dacă îi priește piticului. Totul a fost ok o săptămână-două cât a mâncat numai Acana așa că i-am luat un sac întreg, vre-o 16 kg, fiind mai ieftin și comod așa. Să fi trecut două săptămâni, poate trei, şi piticul a început să strâmbe din nas. La început a refuzat recompensele, până atunci primea ca recompensă aceeași mâncare, apoi a sărit peste o masă şi apogeul a fost să nu mănânce o zi întreagă. În aceeaşi perioadă intrase în călduri o căţeluşă de la locul de joacă şi comportamentul lui s-a schimbat de la primul contact cu ea, am presupus că asta ar fi cauza ... am înlăturat cauza şi piticul nimic! Începuse să facă moale, din ce în ce mai moale, şi am renunţat la Acana, sacul a ajuns la asociaţia "Ajutaţi-l pe Lăbuş"Ne-am întors la Royal. Nu vom şti niciodată de ce a refuzat hrana: pentru că nu îi făcea bine sau doar mofturi.
   Am luat-o de la capăt cu altă hrana, ProPlan cu somon la recomandarea medicului veterinar. Luăm 300g de data asta şi surpriză: Oscar nu e interesat să mănânce, se juca cu bobiţele le căra câte una în sufragerie şi făcea acolo grămadă. În prezenţa altor câini ar fi mâncat şi pietre sau dacă îi dădea altcineva. După căteva zile de însistat a început să mănânce dar numai când era foamea prea mare, la burtă nu îl deranja nu îi făcea probleme. Am renunţat şi am schimbat iar  mâncarea de data asta un ProPlan cu orez şi pui. Asta a plăcut şi nici la burtă nu îi făcea probleme.
   Nu are o lună de când am schimbat mâncarea şi a început să facă iar mofturi: ieri a sărit peste masa de dimineaţă, seara în schimb a mâncat şi azi iar a sărit peste masa de dimineaţă. Mofturile astea în combinaţie cu mâncatul de pe jos mă exasperează! Orice rest găsit pe jos e delicios! Nici măcar maidanezii nu mănâncă covrigii sau pâinea de pe jos! A meu e mai rău decât un maidanez, e un gunoier fenomenal!
   Am luat botniţă! Nu o vrea deloc! Se zbate şi se zvârcoleşte până o scoate. O să mai am o aventură să îl învăţ cu botniţa.

2 comentarii:

  1. Dragii mei, mancarea cea mai buna e in public si la rand printre picioare, catei sezand si balind... asa ca aduceti mancarea la locul de joaca ca ii da "Mamica" papa lui si spune ca-i alta. ;;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da! aşa-i! Când au concurenţă mănâncă tot! Hmm...Oare să îmi mai iau un câine? ... mai bine nu! am văzut ce înseamnă mai mulţi câini în spaţiu restrâns când şi-a ţinut ziua Bianca şi ... mai bine nu! :D

      Ștergere